sâmbătă, iulie 13, 2024
19 C
Poienile de sub Munte

Grigore Cartianu : Mihail Neamțu, alături de Cozmin Gușă, Adrian Severin și Sorin Roșca Stănescu în „Clubul de gândire putinistă Gold”

Must read

Grigore Cartianu

Fostă speranță politică a Dreptei românești, Mihail Neamțu derapează tot mai hotărât spre curentul de gândire putinistă, reprezentat în România – pe față – de personaje precum Cozmin Gușă și Adrian Severin.

De ceva vreme, Mihail Neamțu (45 de ani) nici nu se mai ascunde. Și-a trădat toți foștii șefi, camarazii sau idolii politici, precum Traian Băsescu, Monica Macovei, Ludovic Orban, Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Theodor Paleologu și Teodor Baconschi, dar lista e mult mai lungă.

Și-a trădat și ideile tinereții politice, alunecând spre un naționalism – zis, astăzi, „suveranism” sau „conservatorism” – de inspirație moscovită, mascat grosolan după termeni generoși precum credința, ortodoxia, tradiția, familia.

Pentru a-și servi noua gândire, fostul băsist Mihail Neamțu a devenit tot mai ostil față de Occidentul în care a studiat în tinerețe. Simultan, și-a atrofiat simțul critic față de marile sisteme totalitare ale vremii noastre, regimuri profund nedemocratice, insensibile față de drepturi și libertăți – Rusia și China.

Mihail Neamțu, alături de Cozmin Gușă, Adrian Severin și Sorin Roșca Stănescu în „Clubul de gândire putinistă Gold”

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article