joi, iunie 13, 2024
14.2 C
Poienile de sub Munte

Cum a încercat Secția Specială să o acuze pe șefa Freedom House România de șantaj și legături cu Soros

Must read

O procuroare din fosta Secție Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut în 2019 interceptarea directoarei Freedom House România, Cristina Guseth, și a procuroarei care-l ancheta pe Liviu Drangea, Alexandra Lăncrănjan, pe motiv că cele două s-au opus formei în care fosta șefă a CSM, Lia Savonea, a gândit „ghidul de bune practici în relația sistemului judiciar cu mass-media, scrie G4Media.

La momentul respectiv, Cristina Guseth, ca șefă a Freedom House România, ONG ce are ca scopuri declarate apărarea statului de drept, a democrației și a presei, a considerat că ghidul gândit de judecătoarea Lia Savonea va afecta tocmai valorile democratice pe care ar trebui să le respecte inclusiv sistemul de justiție.

În acest context, procuroarea fostei Secții Speciale, Zarafina Puiu, a solicitat pe 11 iunie 2019 mandat de supraveghere tehnică pentru Cristina Guseth și Alexandra Lăncrănjan, președinte al Asociației Liderjust, membru al Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP). Solicitarea reiese din dosarul foștilor procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean, anchetați la rândul lor de SIIJ.

Procuroarele Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Zarafina Puiu și Adina Florea, instrumentau dosarul celor doi foști procurori DNA. Acum, cele două procuroare SIIJ sunt pensionare.

mai mult la :    /presshub.ro/

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article